Хора от цялата страна на национален протест в Цалапица

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d185d0bed180d0b0 d0bed182 d186d18fd0bbd0b0d182d0b0 d181d182d180d0b0d0bdd0b0 d0bdd0b0 d0bdd0b0d186d0b8d0bed0bdd0b0d0bbd0b5d0bd d0bfd180

Протест в пловдивското село Цалапица. Напрежението там избухна преди седмица след убийството на млад мъж. Местните хора обвиняват полицията в забавяне на разследването, последваха и смени на полицейски шефове.

Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото и свързва АМ "Тракия" с Родопите. След това ще тръгнат на протестно шествие по улиците на селото. На място присъстват полицаи и жандармерия, съобщи Нова тв.

С много мъка и гняв близки, приятели и жители на Цалапица изпратиха жестоко убития 24-годишен Димитър Малинов. Те не одобряват заповедта на вътрешния министър, с която от вчера временно от поста е отстранен началникът на РПУ- Стамболийски Ангел Керпиев. "Този човек трябва да бъде директно уволнен от структурата на МВР. И да му се търсят последствия и отговорност за всичкото това. Да се разследват стари неща, за които са подавани жалби от Цалапица в районното и които са били връщани", каза Пенка Дзивкова.

Според чичото на убитото момче Пейчо Малинов временното задържане не устройва близките. И допълва, че стачките ще продължат, ако трябва, с по-голяма сила. Чуха се и искания за законодателни промени – тези, които спомагат извършването на убийства, да бъдат определяни не като помагачи, а като съучастници.

"Искам те да изгният в затвора. Това не е укривателство. Това си е чисто убийство, планирано, предумишлено", споделя Таня Трингова. "Съучастници няма. тук има трима убийци. Пълна промяна трябва да има и да се надяваме вече, че няма да има майки с плачещ очи и с тъжащи сърца, и роднини и всички. Това е категорично, пълна промяна в Наказателния кодекс и справедливост", заяви Петранка Георгиева. Участници в тазвечерния протест сигнализираха, че е имало опити за сплашване. "Почнахме да се организираме от отбора на „Ботев“ Пловдив феновете да се съберем да дойдем да подкрепим протеста, мирно. Започнаха да ни пращат снимки, че ако бъдем видяни на протеста, ще ни арестуват", заяви Костадин Калапатиров. Близнаците, арестувани за укривателство, все още не са заявили дали ще обжалват мерките си. Основният заподозрян все още се издирва в Германия. Недоволните жители на Цалапица възнамеряват да отидат в София, за да се включат в протеста за обезобразеното момиче от Стара Загора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха за постоянно банкера, присвоил почти 500 хил. лв. от клиенти

0 (0) Софийският градски съд излезе с решение за най-тежката мярка „задържане под стража” за 25-годишния банкер Даниел Игнатов. Съдът счете, че от доказателствата може да се заключи, че именно той е извършил престъплението, съобщи Нова тв. Припомняме, че банковият служител успя да открадне близо половин милион лева от различни […]
d0b7d0b0d0b4d18ad180d0b6d0b0d185d0b0 d0b7d0b0 d0bfd0bed181d182d0bed18fd0bdd0bdd0be d0b1d0b0d0bdd0bad0b5d180d0b0 d0bfd180d0b8d181d0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.