Приспособления за обувки при поледица

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Зимните условия изобщо не са леки за обикновения човек и забързаният ми ежедневен график. Снегът и ледът могат да доведат до ситуация, в която от безобидно подхлъзване и падане да си нанесем сериозни травми. Контузиите и вариантът да си счупим нещо далеч не са леки, но и да не се случат, най-малкото ще се понатъртим, изцапаме, ще счупим нещо, което носим или пък ще разпилеем купените продукти.

Много хора търсят отговор на въпроса – Как да направя обувките си устойчиви и стабилни на лед? Това е възможно и дори не е нужно да давате пари и да се възползвате от специални услуги.

Съществуват няколко стари, но изпитани трикове, с които някои хора са запознати, а други сега ще научат за тях.

За първият ще ви е нужно да закупите само моментно лепило. Взимате обувката и върху подметката нанасяте лепилото на няколко места. Преди да засъхне, поръсвате на същите места, върху лепилото пясък. Подметката ще бъде в този вид от една до три седмици, а вие ще се чувствате по-уверен на улицата.

Друг изпитан домашен метод е този с картофа. Разрязвате суров картов и го разтривате по цялата подметка на обувката няколко пъти. Така се създава слой, който може да издържи до няколко часа. Той е подходящ за случаи, в които ви се налага кратко излзизане.

Най-широкоразпространеният метод за обслужване на тези цели е този, който сега ще ви изложим. Слагането на лейкопласт върху подметката под формата на няколко малки лепенки или една дълга. Лейкопластът ще се задържи на обувката поне няколко дни и ще ви предпази от подхлъзвания.

И накрая, ако не желаете да полагате лични усилия, може да използвате услуги на риболовен магазин. В тези магазини има специализирани ботуши, гащеризони и обувки, които са произведени да предотвратяват нежелани инциденти в сурови условия по време на риболов. Пример за подходящи обувки при поледица са ботушите на Lemego.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

5 ВЪПРОСА ЗА СЕКСА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА ЗАДАВАМЕ

0 (0) Сексът е гореща тема. Всички говорят за това, всеки иска да научи повече за него. Въпреки това, когато хората говорят за секс, има няколко въпроса, които винаги сякаш чуваме … и честно казано, вече става банално. Колко често трябва да правя секс? По някаква причина хората си мислят, […]
Viber Image 2019 08 18 20 09 31

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.